Aranžéři se představují

Studenti oboru Aranžér v období od ledna do března 2023 se učili tvorbě grafických návrhů, kašírování a práci s barvou, figurínám ve výkladové tvorbě, dárkovému balení, barvám
v aranžérské tvorbě, barevnému souladu a aranžování výkladních skříní.

V rámci výuky jsou studenti často vyzváni k vytvoření vlastních aranžmá a grafických návrhů, které jsou následně prezentovány výstavou nebo výkladní skříní. Studenti se učí techniky kašírování, což je proces, při kterém se papír nebo jiný materiál nalepuje na tvrdší povrch, aby vytvořil určitou strukturu nebo tvar.

Důležitou součástí výuky je také práce s barvou. Studenti zkoumají vztahy mezi barvami a učí se, jak je kombinovat, aby vytvářely harmonický celek.

Další důležitou částí výuky je aranžování výkladních skříní. Studenti vytváří atraktivní a vizuálně přitažlivý design výlohy tak, aby přilákala zákazníky a zvýšila prodejnost výrobků.

Celkově lze říci, že studenti oboru Aranžér se učí tvorbě vizuálně přitažlivých a funkčních aranžmá, kde kombinují své znalosti o barvách, struktuře a designu s kreativitou a fantazií.

Autor textu: Kateřina Cásková