Exkurze do Rádia Krokodýl

Vidět moderátorskou práci, mít možnost prohlédnout si studio, ze kterého se živě vysílá, a třeba i zkusit nahrát krátký reklamní spot. S tímto cílem jsme se studenty oboru aranžér naší školy zamířili dne 20. dubna 2023 do brněnského Rádia Krokodýl.

Měli jsme možnost seznámit se s technickým zázemím rádia a se zvukovou technikou přímo ve studiu. Celým dopolednem nás provázel moderátor Tonda Kala. V živém vysílání nám ukázal, jak se vytváří moderní zpravodajství, jak probíhá živá interakce mezi moderátorem a účastníkem soutěže. Dále nás seznámil s technikou, jak správně pracovat s hlasem při tvorbě reklamního spotu, který jsme si jako skupina zkusili nahrát. Co se z počátku zdálo velmi snadné, nakonec snadné vůbec nebylo. Vždyť reklama má být srozumitelná, výrazná a především rozpoznatelná, pokud se chceme dostat do povědomí zákazníků. To je mnoho aspektů, které je nutné trénovat a naučit se s nimi pracovat.

Nicméně jsme získali zajímavou zkušenost. Až do rádia zavítáme příště, bude nám naše návštěva užitečnou a cennou inspirací.

Autor textu: Saletová Jaromíra