40. ročník Celostátních sportovních her sluchově postižené mládeže

Ve dnech 9. – 11. 5. 2023 se naši žáci vydali do Valašského Meziříčí reprezentovat Gellnerku na Celostátní sportovní hry sluchově postižené mládeže.

Sportovních her se účastnilo celkem šest středních škol – z Valašského Meziříčí, Brna, Prahy – Ječné, Prahy – Výmolova, Prahy – Holečkova a Hradce Králové.

První den probíhal na místním sportovním stadionu a žáci soutěžili v několika atletických disciplínách. Naše žákyně prvního ročníku, Barbora Šimáková, při skoku do dálky skočila krásných 3,59 m, čímž si vysloužila bronzovou medaili.

Druhý den probíhaly paralelně turnaje ve volejbalu (dívky) a v malé kopané (chlapci). Kvůli malému počtu žáků jsme na kopanou utvořili tým společně s pražskou školou Výmolova a, i když byl brankář z Prahy zraněn hned v prvním zápasu a nemohl dál pokračovat, chlapci statečně bojovali až do konce turnaje. Odpoledne proběhl turnaj ve stolním tenisu a pro žáky, kteří se turnaje neúčastnili, byl připraven taneční workshop, kde se mohli naučit několik hip-hopových prvků.

Závěr sportovních her proběhl na hřišti pořádající školy, kde se vyhlásily výsledky jednotlivých soutěží a nejlepších sportovců, poděkovalo se všem účastníkům i organizátorům a 40. ročník se oficiálně ukončil předáním pomyslné štafety naší škole, která bude pořádat sportovní hry v roce 2024.

Autoři textu: Karolína Kalendová a Lubomír Hykl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA