Zoo Olomouc a Svatý Kopeček (bazilika), dne 25. 5. 2023 – shrnutí výletu pohledem žáků

Výlet byl pěkný, hezké počasí, skvělá atmosféra, usměvaví lidé, hodně legračních fotek.

Nejdříve jsme zavítali na Svatý Kopeček, kde jsme šli do barokní baziliky, kde to bylo opravdu krásné. Ty obrazy, ta atmosféra. Povedené. Následně jsme šli do zoo.

Zoo byla malá a dala se tak za 1,5 hodiny projít. Jenom mě mrzelo, že levharti a kočkovité šelmy tam měli málo místa. Ale pozitivní bylo to, že tam bylo hodně stromů, celkově příroda.

Zvířata jako vlk, medvěd mě velice uchvátila. Byla opravdu krásná. Roztomilá.

Potkali jsme tam taky kočičku domácí, která tam byla nejspíše žijící volný tvor. Byla mazlivá a krásně zbarvená. Úžasná kočka.

Autor textu: Denisa Karičková, žákyně 13. AP


Dne 25. 5. 2023 jsem se třídou jela do Zoo Olomouc. V této zoo jsem ještě nebyla, takže to pro mě bylo něco nového. Zoo se vyskytuje na Svatém Kopečku u baziliky. K ránu bylo docela chladno, ale jak se čas táhnul, slunce začalo hřát. Takže počasí vyšlo skvěle.

Zoo byla ještě rozestavěná, a proto jsme neviděli pár zvířat, na která jsme se těšili. Například jsme neviděli hrochy, tučňáky apod. Se skupinkou, ve které jsem byla, jsme zapomněli jít do akvária, kde měli být želvy, žraloci a nějaké ryby. Nejvíc se mi líbil výběh pro da

ňky, srny atd., kteří měli krásný výhled z kopce. Pak mě nejvíc zaujaly kočkovité šelmy, u kterých jsme potkali kočku domácí, která se nejspíš potulovala po zoo.

Zoo se mi velice líbila a klidně bych tam jela znovu, až bude kompletně hotová.

Autor textu: Valerie Říhová, žákyně 13. AP


Ve čtvrtek dne 25. 5. 2023 jsme se třídou jeli vlakem do Olomouce, na Svatém Kopečku jsme so prohlídli baziliku uvnitř i z venku, zde jsme si udělali společnou fotku a poté jsme se vydali do zoo.

Viděli jsme spoustu zvířat, jako třeba opice, netopýry, kočkovité šelmy, želvy, také žraloky a hady. Nejvíce se mi líbilo, když jsem viděla žirafy, siby atlantské v mořské expozici, vlky, kteří nám tam pak začali vít. Vyšlo nám i krásné počasí, akorát jsem ale dostala chuť na zmrzlinu, ale měli zavřené stánky. Při zpáteční cestě jsme běželi z autobusu na Hlavní nádraží, kde nám jel vlak zpět do Brna. Moc jsem si výlet užila.

Autor textu: Veronika Zlochová, žákyně 13. AP