Operátoři na Laser Game

Návštěva Game centra byla velkolepou akcí našich prváků operátorů, kterou si uspořádali na oslavu konce školního roku. Vydali se tam 5. června 2023 spolu se svou třídní učitelkou a doprovodem.

Sraz byl u Hlavního nádraží Brno. Na nikoho se nemuselo dlouho čekat, všichni dorazili s předstihem. Na tvářích žáků bylo vidět napjaté očekávání a nadšení nad nadcházející adrenalinovou akcí.

Jánská ulice a památeční momentka, pak už se jen ustrojit do černých vest, pár instrukcí a hurá s mlhou do labyrintu za nevšedním zážitkem. Žáci vystřídali hru každý na každého, na družstva a potom i v Laser Labyrintu překonávání světelných paprsků. Takový tělocvik si zřejmě nikdo z nich na začátku nepředstavoval, ale zábava a dobrá nálada byla na 200 %. Zkrátka úplně jiná dimenze.

Vyčerpáni po 1,5 hodině zpět do útrob brněnských ulic, se jali spočinout u Brněnského orloje na Náměstí Svobody. Zrovna se blížila 11 hod., a to orloj pouští vzácnou památeční kuličku. Žáci se pokusili o její ulovení, ale v záplavě dalších chtivých brňanů, si užili pouze to těšení, dneska to zkrátka nevyšlo. Téměř v každé ulici však můžeme obdivovat dávnou historii, ne jinak tomu bylo u Staré radnice s šikmou věžičkou, kde se na nás usmíval krokodýl.

Občerstvení v jednom místním Fast Foodu zabránilo smrti z vyhladovění. Následovala procházka po dalších památkách centra. Cesta vedla na Moravské náměstí k objevení 4 symbolů Platónových ctností a to: k jezdecké soše markraběte Jošta, jejímž symbolem je Odvaha, kašna představující Umírněnost, plastický model Brna, symbolizující Moudrost a socha exekutora, který „krade“ televizi a paradoxně zobrazuje Spravedlnost. Paní učitelka vše pěkně okomentovala, připomněla historii, zkrátka, aby to všechno dávalo smysl. Poslední zastavení bylo na nově upraveném prostranství s kašnou, posezením a herními prvky.

Myslím, že takové rozloučení po celoročním sn  ažení by se mělo opakovat každý rok, protože to bylo opravdu nezapomenutelné dobrodružství.

Autor textu: Gita Boháčová